قرص گاباپنتین 300

قرص گاباپنتین 300 برای چیست ؟ عوارض گاباپنتین 100 300 گاباپنتین در شیردهی گاباپنتین در بارداری قرص گاباپنتین زمان مصرف قرص گاباپنتین رازک 100قرص گاباپنتین در زونا تب خال تشنج صرع هرپس درد پا ام اس قرص گاباپنتین و دیسک کمر قرص گاباپنتین برای چه بیماری است تاثیر قرص گاباپنتین
قرص گاباپنتین 300 دارویی است که به تنهایی یا همراه سایر داروها برای کنترل و درمان تشنج مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین قرص گاباپنتین برای درمان برخی دردهای عصبی نظیر درد به دنبال زونا(Shingles) و هرپس مورد استفاده قرار می گیرد.
قرص گاباپنتین 300 مانند سدیم والپروات و لاموتریژین به گروهی از داروها به نام داروهای ضد تشنج و یا ضد صرع تعلق دارد.
موارد مصرف قرص گاباپنتین چیست ؟ 100 و 300 میلی گرم
موارد مصرف کاباپنتین شامل موارد زیر می شود : 30 لل0
- درمان صرع
- درمان تشنج
- دردهای عصبی
- نوروپاتی دیابتی
- درد متعاقب زونا
- نورالژی تری ژمینال(درد عصب سه قلو)
- سندرم پای بی قرار
- نورپاتی های محیطی
نحوه مصرف قرص گاباپنتین 300
قبل از استفاده از این دارو شما بایستی تمامی اطلاعاتی را که برای آگاهی شما بر روی جعبه یا درون آن تهیه شده است را به دقت مطالعه نمایید. در صورتی که سوالی درباره چگونگی مصرف قرص خود دارید از پزشک خود بپرسید.
این دارو را بایستی همراه آب با یا بدون غذا مصرف نمایید. شما بایستی این دارو را مطابق نسخه خود مصرف نمایید و از افزایش یا کاهش این دارو بدون نظر پزشک خود جدا خودداری نمایید. این دارو معمولا برای هر هشت ساعت و به عبارتی سه مرتبه در روز تجویز می شود.
دوز قرص گاباپنتین به میزان پاسخ شما به دارو، شدت مشکلتان، سن و همچنین سایر داروهایی که مصرف می نمایید وابسته می باشد. برای کاهش عوارض این دارو ممکن است پزشکتان به شما توصیه نماید این دارو را ابتدا از دوزهای پایین شروع نمایید و میزان آن را به طور تدریجی افزایش دهید تا به میزان تجویز شده برسد. شما بایستی برای جلوگیری از فراموش کردن مصرف قرص خود ساعتی را برای خوردن آن تعیین نمایید. از کاهش یا افزایش میزان داروی خود بدون مشورت با پزشک جدا خودداری نمایید.
دوز این دارو در کودکان وابسته به وزن آن ها می باشد. به عبارتی متخصصین دارو را بر اساس وزن آن ها تجویز می کنند.
مواد غذایی و داروهای حاوی منیزیوم و آلومینیوم میزان جذب این دارو را کاهش می دهند. داروهای ضد اسید معده برخی از این محصولات هستند. بنابراین توصیه می شود قرص گاباپنتین را حداقل دو ساعت پس از این محصولات مصرف نمایید.
عوارض جانبی قرص گاباپنتین 300 چیست
قرص گاباپنتین نیز مانند هر داروی گیاهی و صنعتی دیگر می تواند عوارضی به همراه داشته باشد. شایع ترین عوارض این دارو عبارتند از:
-
خواب آلودگی
-
گیجی
-
احساس خستگی
-
دوبینی یا تاری دید
-
لرزش دست
این لیست به معنای آن نیست که هرکسی از قرص گاباپنتین استفاده می کند به این عوارض دچار می شود بلکه این عوارض نادرند و در صورت وقوع معمولا خود به خود بهبود می یابند. با این وجود در صورتی که این علایم برای شما بسیار آزاردهنده می باشند یا در شما تداوم یافت بایستی پزشک خود را در جریان مشکلتان قرار دهید. شما بایستی در نظر داشته باشید که پزشک شما این دارو را برای شما تجویز نموده است چون قضاوت وی این بوده است که شما از مصرف این دارو سود بیشتری را نسبت به عوارض آن می برید. با این حال اگر تصور می کنید که بدن شما پاسخ مناسبی به این دارو نمی دهد بایستی پزشک خود را از موضوع مطلع نمایید.
در صورتی که شما علایمی نظیر افکار خودکشی، تغییرات خلقی شدید، غش کردن، افسردگی غیر معقول، تغییر در بینایی، تغییر در رنگ ادرار، تورم غیر طبیعی اندام ها و یا تغییر در ضربان قلب خود شدید بی درنگ به یک مرکز درمانی مجهز و یا پزشک خود مراجعه نمایید و از راهنمایی وی بهره مند گردید.
گرچه حساسیت دارویی شدید به قرص گاباپنتین عارضه ای نادر است اما نباید به سادگی از کنار آن گذشت. بنابراین در صورت پدید آمدن هر یک از علایم حساسیت دارویی بایستی بلافاصله به یک مرکز درمانی مجهز مراجعه نمایید. شایعتریان علایم حساسیت دارویی عبارت است از:
-
واکنش پوستی نظیر زدن جوش های ریز(راش پوستی)
-
تورم لب ها و صورت(آنژیوادم)
-
سرگیجه شدید
-
تنگی نفس
تداخلات دارویی قرص گاباپنتین 300
تداخلات دارویی از آن جهت حائز اهمیت است که می تواند اثربخشی قرص گاباپنتین را افزایش یا کاهش دهد.
تصور کنید که شما دارویی مصرف می کنید که عملکرد این دارو را کاهش می دهد. بنابراین این موضوع می تواند موجب کاهش اثر آن و همچنین طولانی شدن درمان و یا غیر مؤثر گردیدن آن شود. عکس این موضوع نیز صادق است. بدین صورت که اگر داروی دیگری میزان تأثیر قرص گاباپنتین را افزایش دهد می تواند شما را مستعد عوارض آن نماید. بنابراین پزشک شما بایستی دوز این دارو را کاهش دهد تا احتمال عوارض آن را بکاهد.
بنابراین به تمامی بیماران توصیه می شود قبل از مصرف داروی خود تمامی داروهای خود را به پزشک خود نشان دهند تا وی بتواند تصمیم صحیح تری را در درمان آنها اتخاذ نماید.
در صورتی که شما از داروهای خواب آور، شل کننده های عضلانی، الکل و مسکن های مخدر استفاده می کنید به پزشک خود اطلاع دهید. برخی از این داروها عبارتند از:
-
آلپرازولام
-
دیازپام
-
لورازپام
-
ستریزین
-
دیفن هیدرامین
-
آنتی هیستامین ها
-
زولپیدم
-
مورفین
-
کدئین
قرص گاباپنتین در دوران بارداری و شیردهی 100 چیست
همانطور که بیان شد خوشبختانه حساسیت دارویی شدید به قرص گاباپنتین نادر است اما در صورتی که شما سابقه حساسیت دارویی به این دارو یا داروهای مشابه دارید بایستی قبل از مصرف این دارو پزشک خود را مطلع نمایید.
قبل از مصرف این دارو شما بایستی پزشک خود را از سایر بیماری های خود از قبیل سابقه تشنج، بیماری های روانپزشکی(نظیر افسردگی و یا سابقه خودکشی)، مشکلات کبدی و کلیوی و سابقه سوء استفاده از الکل و مواد مخدر باخبر سازید.
در صورتی که این دارو بر روی بینایی شما اثر می گذارد از رانندگی پرهیز نمایید و از وسایل نقلیه عمومی استفاده نمایید. همچنین به شما توصیه می شود مصرف الکل خود را تا حد امکان کاهش دهید.
کودکان و سالمندان بیش از سار گروه های سنی به این دارو حساس می باشند. بنابراین توصیه می گردد این افراد با نظارت خاصی از داروی خود استفاده نمایند و در صورت هرگونه عارضه ای بلافاصله با پزشک آن ها تماس بگیرید و درباره مشکل خود با وی مشورت نمایید.
مصرف قرص گاباپنتین در دوران بارداری تنها زمانی مجاز است که استفاده از آن اجتناب ناپذیر می باشد. در صورتی که شما حین استفاده از این دارو باردار شده اید یا قصد بارداری دارید، موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید و با وی درباره مصرف این دارو مشورت نمایید.
همچنین این دارو پس از مصرف می تواند از طریق شیر مادر به کودک منتقل گردد. گرچه تا کنون گزارشی مبنی بر آسیب بر کودک حین دوران شیردهی گزارش نشده است، شما بایستی در صورت قصد شیردهی به فرزند خود با پزشک خود مشورت نمایید.