آمپول کتورولاک چیست

آمپول کتورولاک 30 چیست و برای چیست. عوارض و عوارض جانبی آمپول کتورولاک در بارداری شیردهی و دوران حاملگی مکانیسم اثر فواید خواص مضرات کتورولاک چیست. روش تزریق و نحوه تزریق کتورولاک وریدی دارویاب ویکی پدیا در کودکان و کاربرد آمپول کتورولاک ضدالتهاب مسکن ضد درد ترومتامین سوزن و خواص دارویی کتورولاک 30 چیست.
روش تزریق کتورولاک برای چیست
آمپول کتورولاک برای درمان و تخفیف در در زمینه های متفاوتی نظیر سردرد، درد عضلانی، التهاب تاندون، دندان درد و دردهای ناشی از قاعدگی مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین داروی کتورولاک موجب کاهش درد و التهاب و خشکی مفاصل در مشکلاتی نظیر آرتریت، بورسیت و بیماری های التهابی موردد استفاده قرار می گیرد.
آمپول کتورولاک به گروهی از داروها به نام داروهای کاهنده التهاب غیر استروئیدی موسوم به NSAIDsها تعلق دارد. این گروه دارویی کورتون نیستند ولی بواسطه جلوگیری از تولید برخی مواد شیمیایی در بدن موجب کاهش التهاب می گردند. کاهش التهاب خود می تواند موجب کاهش تورم و درد ناشی از آن گردد.
مکانیسم اثر آمپول کتورولاک چیست
آمپول کتورولاک به گروهی از داروها به نام داروهای کاهنده التهاب غیر استروئیدی موسوم به NSAIDsها تعلق دارد. این گروه دارویی کورتون نیستند ولی بواسطه جلوگیری از تولید برخی مواد شیمیایی در بدن موجب کاهش التهاب می گردند. کاهش التهاب خود می تواند موجب کاهش تورم و درد ناشی از آن گردد.
روش تزریق آمپول کتورولاک چیست
آمپول کتورولاک به دو روش عضلانی و داخل عروقی می تواند مورد استفاده قرار گیرد.
موارد مصرف آمپول کتورولاک 30 چیست؟
آمپول کتورولاک برای موارد مختلفی ممکن است تجویز شود . از شایعترین مشکلاتی که در آن ممکن است آمپول کتورولاک تجویز شود می توان موارد زیر را نام برد :
-
مسکن
-
کاهش دهنده التهاب
-
نقرس
-
آرتریت(التهاب مفاصل)
-
بورسیت
-
التهاب تاندون(tendonitis)
-
سردرد
-
دردهای عضلانی
-
درد ناشی از قاعدگی
آمپول کتورولاک در حاملگی
نحوه مصرف آمپول کتورولاک 30 چیست
قبل از استفاده از این دارو شما بایستی تمامی اطلاعاتی را که برای آگاهی شما بر روی جعبه یا درون آن تهیه شده است را به دقت مطالعه نمایید. در صورتی که سوالی درباره چگونگی مصرف آمپول کتورولاک خود دارید از پزشک خود بپرسید.
قرص کتورولاک را بایستی همراه مقدار کافی آب(یک لیوان بزرگ که 240 میلی لیتر گنجایش دارد) با یا بدون غذا مصرف نمایید. توصیه می شود پس از مصرف این دارو حداقل به میزان 20 دقیقه از دراز کشیدن خودداری نمایید. این دارو معولا برای دو تا سه بار در روز تجویز می شود. همچنین به خاطر داشته باشید که افرادی که ناراحتی گوارشی دارند بهتر است این دارو را همراه غذا میل نمایند. شما بایستی این دارو را مطابق نسخه خود مصرف نمایید و از افزایش یا کاهش این دارو بدون نظر پزشک خود جدا خودداری نمایید.
به افرادی که از نارحتی های گوارشی نظیر زخم معده رنج می برند توصیه می شود این دارو را همزاه غذا یا یک لیوان شیر مصرف نمایند.
دوز آمپول کتورولاک به میزان پاسخ شما به دارو، شدت مشکلتان، سن و همچنین سایر داروهایی که مصرف می نمایید وابسته می باشد. برای کاهش عوارضی نظیر احتمال خونریزی به دنبال این دارو ممکن است پزشکتان به شما توصیه نماید این دارو را ابتدا از دوزهای پایین شروع نمایید و میزان آن را به طور تدریجی افزایش دهید تا به میزان تجویز شده برسد. شما بایستی برای جلوگیری از فراموش کردن مصرف قرص خود ساعتی را برای خوردن آن تعیین نمایید. از کاهش یا افزایش میزان داروی خود بدون مشورت با پزشک جدا خودداری نمایید.
این دارو بسته به بیماری ممکن است بین چند ساعت تا دو هفته طول بکشد تا اثر نماید. برای مثال برای یک سردرد خفیف ممکن است این دارو در کمتر از یک ساعت اثر نماید و سردرد شما تخفیف یابد ولی این موضوع درباره آرتریت(التهاب و درد مفصل) کمی متفاوت است و شما بایستی حداقل برای دو هفته از این دارو استفاده نمایید تا دارو به تدریج اثر نماید.
دوز این دارو در کودکان معمولا بر اساس وزن آن ها تعیین می شود.
آمپول کتورولاک ویکی پدیا و دارویاب
عوارض جانبی آمپول کتورولاک 30 چیست
آمپول کتورولاک نیز مانند هر داروی گیاهی و صنعتی دیگر می تواند عوارضی به همراه داشته باشد. علایم گوارشی شایعترین عارضه این دارو می باشد. شایع ترین عوارض این دارو عبارتند از:
-
ناراحتی معده
-
تهوع
-
استفراغ
-
کاهش قوام مدفوع
-
یبوست
-
گیجی
-
سردرد
-
خواب آلودگی
این لیست به معنای آن نیست که هرکسی از آمپول کتورولاک استفاده می کند به این عوارض دچار می شود بلکه این عوارض نادرند و در صورت وقوع معمولا خود به خود بهبود می یابند. با این وجود در صورتی که این علایم برای شما بسیار آزاردهنده می باشند یا در شما تداوم یافت بایستی پزشک خود را در جریان مشکلتان قرار دهید. شما بایستی در نظر داشته باشید که پزشک شما این دارو را برای شما تجویز نموده است چون قضاوت وی این بوده است که شما از مصرف این دارو سود بیشتری را نسبت به عوارض آن می برید. با این حال اگر تصور می کنید که بدن شما پاسخ مناسبی به این دارو نمی دهد بایستی پزشک خود را از موضوع مطلع نمایید.
همچنین داروی کتورولاک به ندرت می تواند موجب افزایش فشار خون گردد، بنابراین توصیه می شود که هر یک تا دو روز یکبار فشار خون خود را اندازه بگیرید و در صورت غیر طبیعی بودن آن با پزشک خود مشورت نمایید. این موضوع در بین بیمارانی که به فشار خون مبتلا هستند اهمیت بیشتری دارد.
در صورتی که شما علایمی نظیر تغییر رنگ ادرار، تغییرات خلقی شدید، غش کردن، افسردگی غیر معقول، تغییر در بینایی، توهم و هذیان گویی، تورم غیر طبیعی اندام ها و یا تغییر در ضربان قلب خود شدید بی درنگ به یک مرکز درمانی مجهز و یا پزشک خود مراجعه نمایید و از راهنمایی وی بهره مند گردید.
گرچه حساسیت دارویی شدید به آمپول کتورولاک عارضه ای نادر است اما نباید به سادگی از کنار آن گذشت. بنابراین در صورت پدید آمدن هر یک از علایم حساسیت دارویی بایستی بلافاصله به یک مرکز درمانی مجهز مراجعه نمایید. شایعتریان علایم حساسیت دارویی عبارت است از:
-
واکنش پوستی نظیر زدن جوش های ریز(راش پوستی)
-
تورم لب ها و صورت(آنژیوادم)
-
سرگیجه شدید
-
تنگی نفس
آمپول کتورولاک تزریقی
تداخلات دارویی آمپول کتورولاک 30 چیست
تداخلات دارویی از آن جهت حائز اهمیت است که می تواند اثربخشی آمپول کتورولاک را افزایش یا کاهش دهد.
تصور کنید که شما دارویی مصرف می کنید که عملکرد این دارو را کاهش می دهد. بنابراین این موضوع می تواند موجب کاهش اثر آن و همچنین طولانی شدن درمان و یا غیر مؤثر گردیدن آن شود. عکس این موضوع نیز صادق است. بدین صورت که اگر داروی دیگری میزان تأثیر آمپول کتورولاک را افزایش دهد می تواند شما را مستعد عوارض آن نماید. بنابراین پزشک شما بایستی دوز این دارو را کاهش دهد تا احتمال عوارض آن را بکاهد.
بنابراین به تمامی بیماران توصیه می شود قبل از مصرف داروی خود تمامی داروهای خود را به پزشک خود نشان دهند تا وی بتواند تصمیم صحیح تری را در درمان آنها اتخاذ نماید.
داروی کتورولاک هنگامی که همراه سایر داروهای رقیق کننده خون از قبیل کلوپیدوگرل، وارفارین، کلگزان و انوکساپارین مصرف می شود می تواند احتمال خونریزی ناشی از آن ها را افزایش دهد. بنابراین در مصرف این دارو با داروهای رقیق کننده خون محتاط باشید.
برخی از داروهایی که با این دارو تداخل می نمایند عبارتند از:
-
لوزارتان
-
والزارتان
-
کاپتوپریل
-
کورتیکواستروئیدها
-
لیتیم کربنات
-
فوروزماید
همچنین مصرف این دارو همراه سایر NSAIDها نظیر ایبوبروفن، سلکوکسیب و کتورولاک می تواند قدرت این دارو را تشدید نماید و شما را مستعد غوارض جانبی این دارو نماید.
کاربرد آمپول کتورولاک
نکات مهم آمپول کتورولاک 30 چیست
همانطور که بیان شد خوشبختانه حساسیت دارویی شدید به آمپول کتورولاک نادر است اما در صورتی که شما سابقه حساسیت دارویی به این دارو یا داروهای مشابه نظیر ایندومتاسین، کتورولاک، سلکوکسیب و یا ایبوبروفن دارید بایستی قبل از مصرف این دارو پزشک خود را مطلع نمایید.
قبل از مصرف این دارو شما بایستی پزشک خود را از سایر بیماری های خود از قبیل سابقه مشکلات تنفسی نظیر آسم، بیماری های قلبی، سابقه سکته قلبی و مغزی، مشکلات انعقادی(بیماری های خونریزی دهنده)، فشار خون بالا، سابقه زخم معده و مشکلات گوارشی، مشکلات کبدی و کلیوی و سابقه سوء استفاده از الکل و مواد مخدر باخبر سازید.
در صورتی که این دارو بر روی بینایی شما اثر می گذارد یا موجب خواب آلودگی شما می شود از رانندگی پرهیز نمایید و از وسایل نقلیه عمومی استفاده نمایید. همچنین به شما توصیه می شود مصرف الکل خود را تا حد امکان کاهش دهید.
این دارو می تواند احتمال خونریزی گوارشی را افزایش دهد. این احتمال به هنگام مصرف الکل یا استعمال دخانیات افزایش می یابد، بنابراین توصیه می شود تا حد امکان مصرف الکل و دخانیات خود را محدود سازید.
کودکان و سالمندان بیش از سار گروه های سنی به داروی کتورولاک حساس می باشند. بنابراین توصیه می گردد این افراد با نظارت خاصی از داروی خود استفاده نمایند و در صورت هرگونه عارضه ای بلافاصله با پزشک آن ها تماس بگیرید و درباره مشکل خود با وی مشورت نمایید. عوارض کبدی و. کلیوی در این دو گروه سنی جدی تر می باشد.
آمپول کتورولاک ویکی پدیا
آمپول کتورولاک در بارداری و شیردهی
مصرف آمپول کتورولاک در دوران بارداری تنها زمانی مجاز است که مصرف آن اجتناب ناپذیر باشد و می تواند برای جنین عوارضی به همراه داشته باشد. در صورتی که شما حین استفاده از این دارو باردار شده اید یا قصد بارداری دارید، موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید و با وی درباره مصرف این دارو مشورت نمایید.
همچنین داروی کتورولاک پس از مصرف می تواند از طریق شیر مادر به کودک منتقل گردد. گرچه تا کنون گزارشی مبنی بر آسیب بر کودک حین دوران شیردهی گزارش نشده است، شما بایستی در صورت قصد شیردهی به فرزند خود با پزشک خود مشورت نمایید.
آمپول کتورولاک برای چیست
ضد درد کتورولاک 30 چیست
آمپول کتورولاک 30 چیست و برای چیست. عوارض و عوارض جانبی آمپول کتورولاک در بارداری شیردهی و دوران حاملگی مکانیسم اثر فواید خواص مضرات کتورولاک چیست. روش تزریق و نحوه تزریق کتورولاک وریدی دارویاب ویکی پدیا در کودکان و کاربرد آمپول کتورولاک ضدالتهاب مسکن ضد درد ترومتامین سوزن و خواص دارویی کتورولاک 30 چیست.